ESERO Belgium – Schiet uw school de ruimte in

ESERO Belgium – Schiet uw school de ruimte in 2019-10-21T15:48:37+02:00
Oops...
Slider with alias slider 1 esero not found.

ESERO Belgium: schiet uw school de ruimte in!

Welke leerling droomt er niet van om ooit in de ruimte rond te vliegen? Om te zweven tussen de sterren en de hemel te kunnen aanraken? ESERO Belgium wil deze droom waarmaken voor alle Belgische leerlingen door hen wetenschappen, wiskunde en technologie te laten ontdekken vanuit een nieuwe invalshoek: de ruimte!

ESERO Belgium is een netwerk van onderwijspartners in heel België. De gemeenschappelijke deler? De ruimte inzetten als context in de lessen wetenschappen, wiskunde en technologie.

Spacetube 2019-2020 !

Laat je ideeën de vrije loop door een video van 2 tot 3 minuten te maken over een “ruimtevaart” -onderwerp en win prijzen aangeboden door 3M, Thalès Alenia Space, het Europees Ruimteagentschap, het Copernicus Agentschap van de Europese Commissie, en de Planet satellietconstellatie.

Meer informatie : https://www.spacetube.be/belgie2019

Onze doelstelling is eerst en vooral om het leerproces concreter te maken zodat leerlingen begrijpen wat de zin is van wat ze leren alsook het belang ervan voor het dagelijkse leven. Dankzij de ruimtelijke context en concrete acties kunnen we schoolprogramma’s eenvoudiger koppelen aan werk- en thuissituaties die uit het leven gegrepen zijn.

ESERO richt zich hoofdzakelijk tot het onderwijzend personeel in het basis- en secundair onderwijs. De activiteiten worden gevormd rond drie pijlers: educatieve leermiddelen, schoolprojecten en de opleiding van leerkrachten.

Op deze website vindt u alle details over de verschillende activiteiten: onze online bibliotheek met leermiddelen, informatie over de organisatie van onze projecten met leerlingen en onze opleidingskalender. Welkom bij ESERO Belgium!

ESERO (European Space Education Resource Office) Belgium is een gezamenlijk initiatief van de Europese ruimtevaartorganisatie (ESA) en het Belgisch Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO). Dankzij de verschillende samenwerkingen kunnen we het hele jaar door activiteiten in de drie Belgische gemeenschappen voorstellen.

Wilt u meer details over één van onze activiteiten en/of wilt u samenwerken met ESERO Belgium? Aarzel dan niet om ons te contacteren !

Inschrijven op ESERO Belgium Newsletter

* indicates required