Originele opleidingen voor alle leerkrachten

Originele opleidingen voor alle leerkrachten 2019-03-18T09:52:45+00:00

ESERO Belgium ondersteunt Belgische leerkrachten.

Het doel van ESERO Belgium is om leerkrachten uit het basis- en het secundair onderwijs te ondersteunen op het vlak van wetenschappen, wiskunde en technologie. ESERO organiseert regelmatig opleidingen in het Nederlands, het Frans en het Duits en dat in de drie taalgemeenschappen in België. Het globaal doel van de opleidingen is om u verder laten ontwikkelen binnen uw vakgebied en om nieuwe ideeën op te doen voor activiteiten en lesmateriaal.

Tijdens deze opleidingen komen vooral de vakken wetenschappen en technologie aan bod. U ontdekt ook hoe u de ruimte kunt inzetten als context om de vakken van uw schoolprogramma te onderwijzen. Zo leert u nieuwe manieren kennen om uw leerlingen te motiveren, hen zoveel mogelijk te betrekken in het lesprogramma en het universum rondom hen te laten verkennen.

Hieronder vindt u de kalender met de verschillende opleidingen die voorzien zijn. U vindt er ook meer inhoudelijke informatie over de opleidingen en de inschrijvingsprocedure. Tot zeer snel, op één van de ESERO opleidingen!

SMK-workshop voor hoger basis onderwijs en lager secundair onderwijs (1/2 dag): 

Aardobservatieworkshop voor secundair onderwijs (1/2 dag) – in samenwerking met VITO: 

  • 13/03 in Leuven – KU Leuven – Celestijnenlaan 200C aula C 14-17h (+Q&A)
  • 25/04 in Antwerpen – UAntwerpen – Groenenborgercampus T103 14-17h (+Q&A)
  • 05/06 in Brussel (iSTEM studiedag)

Astro Pi voor basis en secundair onderwijs (1 dag): 

  • 05/06 in Brussel (iSTEM studiedag)
  • 4 extra dagen (nader te bepalen datum – stay tuned!)

Astrobiologie workshop

  • 24/04 bij Volkssterrenwacht Mira (Grimbergen)
  • 05/06 in Brussel (iSTEM studiedag)

Info : contact@eserobelgium.be !

Terrascope Roadshow @Antwerpen
0
0
0
Weeks
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Zoekt u een specifieke opleiding? Wilt u zelf onderwerpen voor opleidingen voorstellen? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Space Teachers

In 1994 richtte de Belgische astronaut Dirk Frimout, toen net terug uit de ruimte, de vzw Euro Space Society op. Het doel van deze organisatie is om jongeren kennis te laten maken met de ruimte en alles wat daarmee te maken heeft.

Zijn ruimtevaartprijs Odissea, de opleidingen over de ruimte in het Euro Space Center in Redu en de lezingen door Dirk Frimout zelf zorgen ervoor dat het Euro Space Society jongeren steeds warmer kan maken voor de ruimtevaart.

Doorheen de ontwikkeling van de activiteiten heeft het Euro Space Society ook een netwerk van leerkrachten uitgebouwd, de Space Teachers. Deze leerkrachten hebben heel wat expertise en kennis over de ruimtevaart. Sommigen onder hen hebben ook een opleiding gevolgd aan het International Space Camp in Huntsville, Alabama!

De Space Teachers zijn opgeleid om activiteiten en conferenties te organiseren, zowel voor het basisonderwijs als voor het secundair en het hoger onderwijs.

Mocht u hen willen contacteren voor specifieke activiteiten, dan kunt u terecht op hun website, of u kunt hen contacteren via info@eurospace.be

Hieronder vindt u een aantal foto’s van de Space Teacher Day die plaatsvond op 1 december 2018 in het Euro Space Center!

ESA opleidingen

De Europese ruimteorganisatie geeft ieder jaar aan leerkrachten uit het basis- en het secundair onderwijs de kans om deel te nemen aan unieke internationale opleidingen! Hier ontdekt u wat die opleidingen precies inhouden en hoe u zich kunt inschrijven voor de opleidingen e-technology lab, Galileo Teacher Training en ESA summer and autumn teacher workshops.