FIRST LEGO LEAGUE

FIRST LEGO LEAGUE

FIRST LEGO LEAGUE  

De vernieuwers van morgen oefenen zich vandaag al in verbeeldingskracht en teamwerk.

Onder leiding van ervaren coaches, onderzoeken FIRST LEGO LEAGUE teams een hedendaags probleem zoals voedselveiligheid, recyclage, energie, enz., en worden ze uitgedaagd er een oplossing voor  te ontwikkelen.

Hiervoor ontwerpen, bouwen en programmeren ze een robot met de LEGO MINDSTORMS®, en gaan ze de competitie aan met andere teams.  Het thema van de wedstijd dit jaar is “Into Orbit”.

De Core Values zijn de kern van elke FIRST LEGO LEAGE, en deze zijn: ontdekking, innovatie, effect, integratie, teamwerk en plezier.

Een grote dosis plezier staat dus centraal, maar terzelfdertijd leren de jonge onderzoekers wetenschap, techniek en technologie, ingenieurswetenschappen en wiskundige concepten (samen STEM!) toe te passen in een reële context.

Bij deze ontdekkingsreis worden ook belangrijke vaardigheden getraind zoals kritisch denken en werken in groep, en zelfs presenteren, want de teams moeten hun oplossingen op een creatieve manier aan de jury voorstellen.

Aan de Karel De Grote Hogeschool (KdG, ook een ESERO-partner) vond op zaterdag 17 november de regionale finale plaats.

Meer info over de andere finales in Vlaanderen (Hasselt, Kortrijk, Leuven) en hoe de regionale partners te betreiken vind je hier.

By | 2018-11-28T16:16:52+01:00 november 16th, 2018|Non classé|Reacties uitgeschakeld voor FIRST LEGO LEAGUE

About the Author: