ESA Summer Teacher workshop 2018: mission accomplished!

ESA Summer Teacher workshop 2018: mission accomplished!

Vorige week vond de negende ESA Summer Teacher Workshop plaats in het European Space Research and Technology Centre van de ESA (ESTEC) in Nederland. Gedurende vier dagen hebben 50 Europese leerkrachten deelgenomen aan praktische sessies, hebben ze het technisch centrum van het ESTEC bezocht en conferenties bijgewoond van de ESA astronaut Paolo Nespoli en van andere ruimte-experts.

De leerkrachten kregen ook de mogelijkheid om hun innovatieve schoolprojecten met hun collega’s te delen. Dankzij deze opleiding beschikt de leerkracht uit het basis- en het secundair onderwijs over tools en lesmateriaal waarbij de ruimte als context wordt ingezet om de vakken wetenschappen, wiskunde en technologie een andere dimensie te geven.

De verschillende activiteiten gaan over de verkenning van de maan, de ruimtetechnologie, de bestudering van de aarde, het zonnestelsel en het leven in de ruimte. De praktische sessies worden geleid door onderwijsteam van de ESA en ESERO.

Bent u leerkracht en geïnteresseerd in de opleidingen van de ESA? Blijf dan op de hoogte van alle ESA opleidingen via de website van de Europese ruimteorganisatie.

By | 2018-09-11T15:06:20+02:00 juli 18th, 2018|Non classé|Reacties uitgeschakeld voor ESA Summer Teacher workshop 2018: mission accomplished!

About the Author: